INTER WELM PSZCZYNA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jedrek124
    Classic
    • 2012
    • 6

INTER WELM PSZCZYNA

Zamieszczone przez Misialdo
    Ale jak by na to nie patrzyć to chyba on wskazuję politykę działania wszystkim lokalnym oddziałom Skody czyli także SAP
    Witam
    W odpowiedzi na twoje stwierdzenie napiszę kilka słów na ten temat.
    Świat motoryzacyjny to nie różowa bajka w której wszystkie "postacie" bardzo się lubią i szanują, jest wręcz odwrotnie to jedno wielkie bagno gdzie liczy się tylko pieniądz i duży zysk, a jak już ktoś zostanie wyj...ny to trudno jego strata ze był frajerem i dał to sobie zrobić.Nie wszyscy sprzedający dealerzy są uczciwi i chcą tylko twojego dobra lecz chcą wyciągnąć od Ciebie kasę.
    Ale po kolei. W tym łańcuszku mamy: producenta, importera(gwaranta),dealera oraz małego Kowalskiego.
    Fabryka(producent) sprzedaje za dobre pieniądze samochody po "kolizjach"(dla nich naprawa jest nieopłacalna i oczywiście nie maja tego gdzie zrobić), importerzy bloku wschodniego kupują je lecz bez gwarancji producenta, naprawiają i sprzedają dealerom z niby gwarancją (ale wszyscy wiemy jak to w tej chwili wygląda), dealer zataja to przed klientem i sprzedaje jak super fabryczną nówkę.
    Wszyscy przy tym zarabiają na tym bardzo dobre pieniądze.
    Myślę ze osoby czytające i piszące tutaj swoje posty zgodzą się z moim twierdzeniem.
    Pozdrawiam
  • drap
    Classic
    • 2011
    • 2

INTER WELM PSZCZYNA

InterWelm Pszczyna dealer SKODA ZDECYDOWANIE ODRADZAM.
    Jestem posiadaczem Skody Octavii, poprzednio Skody Fabii i miałem wielokrotnie do czynienia z tym serwisem. Poniżej kilka przykładów: - Skoda Fabia - pojazd oddany do w/w serwisu po włamaniu celem wymiany dwóch szyb. Przez 3 dni zero kontaktu po 3 dniach dzwoni Kierownik serwisu i mówi iż w samochodzie został przestawiony rozrząd i trzeba będzie zapłacić za naprawę (sic!) Samochód oddany do serwisu w pełni sprawny do wymiany szyb a oni tam nie wiadomo co z nim robią i jeszcze każą sobie płacić za swoje błędy. - Kupiłem tam nową skodę Octavię - nadszedł szczęśliwy dzień odbioru, otrzymuję kluczyki do wymarzonego autka i już mogę odjeżdżać... ale coś mnie tknęło spojrzeć pod maskę... i całe szczęście... okazało się iż w zbiorniczku wyrównawczym płynu do chłodnicy nie ma ani kropli płynu chłodzącego.... to a propos fachowości ich serwisu - Skoda Octavia - dot. w/w kupionego samochodu.. od pół roku nie potrafią znaleźć przyczyny wypadania zapłonów na 2 cylindrach... zero chęci współpracy, zapewnienia autka zastępczego... NIC ZERO - ostatnia moja wizyta w tym salonie celem przeglądu okresowego.. wszystko fajnie ustalamy cenę za przegląd z doradcą serwisowym na max 600 pln, a przy odbiorze ku mojemu zdziwieniu fakturka na 670, pytam za co to 70pln na co doradca że zapomniał coś tam doliczyć i tak ma być.... po długiej i niezbyt przyjemnej rozmowie powiedziałem iż nie zapłacę gdyż nie taka była ustalona kwota... nie będę opisywał dalszych perypetii tam w tym dniu ponieważ musiałbym być wulgarny, ale nie można inaczej zareagować kiedy doradca zaczyna grozić iż jak tak dalej będę się kłócił to juz nie dostanę żadnych zniżek,nikt mnie już nie będzia chciał obsłużyć, mówi w obecności klienta cytuje "ja pieprzę" etc.... Na ten moment jestem na etapie reklamacji w/w autka i zobaczymy co dalej.... za to mogę polecić Dealera w Tychach Skoda Kierat. Tam mają normalne podejście do klienta.
    Link: http://www.wystawopinie.pl/business/...aler-VW-i-Audi

Pzdr
    Przemo

Komentarz

Pracuję...